KAYES III'te İstanbul Finans Merkezi Ele Alındı!

Ana SayfaHaberlerKAYES III'te İstanbul Finans Merkezi Ele Alındı!

26 Ekim
KAYES III'te İstanbul Finans Merkezi Ele Alındı!

ASEAD tarafından organize edilen III. Uluslararası Kahramanmaraş Yönetim, Ekonomi ve Siyaset (KAYES) Kongresi 15-16 Ekim 2020 tarihlerinde "2023 Hedefleri Doğrultusunda Finans ve Bankacılık" ana teması ile online formatta Uluslararası Saraybosna Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirildi.

 

A.B.D., İngiltere, Yunanistan, Cezayir, Sudan, Rusya, Hindistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Bosna Hersek olmak üzere 10 farklı ülkeden katılımcılar panel ve özel oturumlarda yer aldılar.

 

Kongredeki akademik sunumlarda 2023 Hedefleri Doğrultusunda Finans ve Bankacılık ele alınırken; Bosna Hersek'teki küçük ve orta ölçekli işletmelerin sorunlarının ve İstanbul Finans Merkezinin taraflarca ele alındığı 2 Özel Oturum da düzenlenmiştir.


İstanbul Finans Merkezinin ele alındığı ve ASEAD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Örnek moderatörlüğünde gerçekleşen 2. Özel Oturuma T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi İstanbul Finans Merkezi Daire Başkanı Dr. Serkan Yüksel, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Katılım Bankacılığı Daire Başkanı Ömer Çekin ve Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hasan Demirhan katıldılar.


İstanbul'un konumu, artan beşeri sermaye, ülkede mevcut finansal araçların çeşitliliği, fiziksel ve teknolojik altyapı yatırımları değerlendirildiğinde, İstanbul Finans Merkezinin bölgesel bir finansal merkez olabileceği, takiben küresel bir merkez olma yolunda adımlar da atabileceği, katılımcılar tarafından ortak olarak ifade edildi.


KAYES III Kongresinin sponsoru TİKA'ya desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

E-posta listesine kaydol

ASEAD'ın faaliyetleri hakkında güncel bilgilere erişmek için e-posta listemize kaydolun.